jump to navigation

Week 4 & 5: Muziekcentrum, musea en DOK 8 april 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Muziek

Het praten met gewenste partners gaat natuurlijk gewoon door. Vorige week had ik al een positief gesprek met Muziek Centrum Nederland, dat als doel heeft de Nederlandse muziek onder (inter)nationale aandacht te brengen. Bij een eerder gesprek mer de Centrale Discotheek Rotterdam gaf deze instelling aan graag met MCN te willen samenwerken en MCN wil dat ook. Airport Library wordt nu het eerste samenwerkingsproject, waarbij MCN de muziek selecteert en de begeleidende informatie verzorgt en CDR de muziek levert. dat is tenminste de eerste gedachte. In een vervolggesprek, eind april, krijgen we te horen wat beide partijen willen gaan doen.

Musea

Vandaag was ik met Rammy Speyer in het Singer museum in Laren (NH). We sprake met directeur Jan Rudolph de Lorm, waarover ik al eerder berichtte. Met hem bespraken we de beste wijze om de musea bij Airport Library te betrekken. De Lorm adviseerde te beginnen met gesprekken met vertegenwoordigers van enkele grote Amsterdamse musea en later de andere belangrijke Nederlandse musea te benaderen.

Tank U

Tevens doe ik melding van een gesprek met het Library Concept Center in Delft, beter bekend als DOK. We willen van hen graag de Tank U gaan inzetten, een apparaat waarmee filmpjes kunnen worden bekeken en vervolgens gedownload op de mobiele telefoon. Ook spraken we over toepassingen voor een multitouchtafel; de vraag is achter of daarvoor in Airport Libraryvoldoende ruimte is .  

Jan David Hanrath

Tenslotte vind ik het leuk om te melden dat onze adviseur t.a.v. het inrichtingsontwerp van Airport Library, Jan David Hanrath, door Schiphol is ingehuurd voor de uitwerking van een deel van het ontwerp. Het is duidelijk dat Schiphol de specifieke bibliotheekkennis van Jan David op waarde schat. Bovendien zijn ze onder de indruk van zijn kennis van iPods, iMacs en iPads. het plan is om zowel de teksten, de muziek als de filmpjes die niet gedownload kunnen worden via iPads aan de bezoekers van de bibliotheek aan te bieden.  Is Schiphol ook helemaal voor, die houden wel van het inzetten van innovaties.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: