jump to navigation

Week 11: Airport Library maakt zich kenbaar 23 mei 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Persbericht

Afgelopen donderdag is het persbericht waarin de komst van Airport Library wordt aangekondigd naar de mediacontacten van het Ministerie van OCW gestuurd.  De avond daarvoor zijn via de mail de bibliotheekdirecties in Nederland geïnformeerd. Dit laatste vond ik belangrijk, want de communicatie binnen de bibliotheeksector is zeer summier geweest. Alleen in een digitale VOB-nieuwsbrief in 2008 is kort over het plan verteld. Daarna is in afstemming met Schiphol en OCW besloten pas weer naar buiten te treden als er tot in detail overeenstemming met Schiphol werd bereikt (mede vanwege de steeds kerende kansen tijdens het gehel traject). Dat kon al eerder eigenlijk niet meer misgaan, maar we hebben ons wat dit betreft formeel opgesteld. Het probleem is natuurlijk wel dat er niet veel is gedaan aan het creeëren van draagvlak onder bibliotheken, terwijl Aiprort Library bedoeld is als vestiging van de gezamenlijke Nederlandse bibliotheken. Gelukkig verschijnt er binnenkort een artikel in BibliotheekBlad, een kans om meer over Airport Library te vertellen en de vakgenoten van dit blog op de hoogte te brengen. De reacties die van bibliotheekdirecteuren zijn binnengekomen, zijn op één na positief. Daar ben ik blij mee. 

News travels fast

De publiciteit rond Airport Library is een proces dat me fascineert. Het is zeer interessant te volgen hoe het nieuws op internet tegenwoordig “reist”. Met hulp van OCW was de Volkskrant de eerste met een artikel in de papieren krant op donderdagochtend en op haar website. Het persbericht van OCW werd donderdag in de vroege ochtend verzonden en op de website overgenomen door een aantal landelijke dagbladen en onder meer Informatie Professonal. ’s Ochtends werd ik gebeld voor een interview voor de Wereldomroep en door de Telegraaf. ’s Middags belde de webredactuer van Architectenweb voor meer informatie en kwam een journalist op bezoek voor een item op RTV Noord-Holland. ’s Avonds vond ik het bericht al op allerlei weblogs en Twitterpagina’s. Inmiddels is het nieuws doorgedrongen tot enkele Vlaamse nieuwsites, onder meer van de Standaard,  en op de Duitse bibliotheekblog Bibliothekarisch. Dit blog had veruit het meest volledige bericht (waarmee ik ze heb gecomplimenteerd), met bovendien enkele reacties. De reacties interesseren mij natuurlijk het meest.

Nieuwe partners

Intussen is het aantal partners van Airport Library uitgebreid met het Van Gogh Museum, dat zeer enthousiast is. Ook is gesproken met NBD/Biblion, over haar bijdrage aan het geheel.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: