jump to navigation

Week 18: Schipholpassen 9 juli 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags:
trackback

Eén van de bijzondere kanten van Airport Library is dat we kennis hebben gemaakt met alle veiligheidsmaatregelen die zijn genomen om de luchthaven te beschermen tegen onheil. 

Er is bij ProBiblio een team samengesteld van acht technisch beheerders en bibliothecarissen die ervoor zorgen dat Airport Library de komende paar maanden dagelijks wordt bezocht. Zo kunnen we zien hoe de bibliotheek functioneert. We gaan bezoekers observeren en tellen, en we zullen bezoekers vragen wat ze van de bibliotheek vinden en wat er nog beter kan.

De leden van dit team hebben een Schipholpas nodig, waarmee ze zelfstandig door de personeelsingang van landside (voor de douane) naar airside (achter de douane) kunnen komen. Het aanvragen van een Schipholpas is een complexe procedure die weken in beslag neemt. Eén van de onderdelen van de procedure is een veiligheidsonderzoek door de AIVD, waarbij de antecedenten van de aanvrager en zijn/haar partner worden nagegaan.  Woensdag had iedereen zijn/haar Verklaring van Geen Bezwaar binnen en kon de Schipholpas worden opgehaald. Dat heb ik gisterochtend samen met mijn collega Rammy Speyer gedaan en dat was weer een belevenis op zich. Langs vijf verschillende balies, elke keer aanvraagformulier en paspoort laten zien. Veiligheidstest doen: tien vragen over het veiligheidsbeleid op Schiphol (en voor elke fout beantwoorde vraag een vraag extra). En tenslotte een pasfoto en  irisscan laten maken, pas in ontvangst nemen en testen. Het Schiphol Badge Centre is een werkelijkheid op zich.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: