jump to navigation

Volgende D-day: 25 augustus 19 augustus 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Grand Opening

Ik kwam afgelopen dinsdag na een kleine drie weken van vakantie weer op het werk en werd direct overspoelt met ontwikkelingen rond Airport Library. Ik was er mijn hele eerste werkdag zoet mee. Mijn vervanger Jeanine Deckers heeft het vooral heel druk gehad met de voorbereidingen van de Grand Opening van Airport Library en de geheel gerenoveerde Holland Boulevard op 25 augustus. Vorige week is aan de media bekend gemaakt dat prinses Laurentien de opening verricht en dat bericht heeft wederom veel publiciteit opgeleverd, tot op vandaag zo’n 55 media-uitingen.

Haar komst betekent dat ook een aantal andere hooggeplaatste personen (moeten) worden uitgenodigd en in de meeste gevallen ook zullen (moeten) komen. Al deze mensen vereisen een zorgvuldige ontvangst en begeleiding. Daarvoor is een taakverdeling en een draaiboek gemaakt. Met meerdere ambtenaren en de adjudant van Laurentien is contact over de manier waarop dit per persoon moet gebeuren. Toespraken zullen worden gehouden door Jos Nijhuis (de hoogste man van Schiphol Group), Anne Rube (directeur ProBiblio, jaja) en Laurentien.  

TankU en iPads

Door de komst van Laurentien en het feit dat mede door haar de bibliotheek letterlijk en figuurlijk een centrale plaats  in de festiviteiten inneemt, wordt er een stevige druk op ons gelegd om alles tot in de puntjes in orde te hebben.Zo is bijvoorbeeld de absolute noodzaak ontstaan om het TankU-downlaodscherm van DOK Delft tijdig te plaatsen. Ik schrok er ook van dat dat tijdens mijn vakantie niet was gebeurd, maar de leverancier van het apparaat (niet DOK maar een bedrijf uit het zuiden van het land, dat de TankU in opdracht van DOK ontwikkeld) is in gebreke gebleven. We doen er nu alles aan, DOK vooral, om het apparaat in zo volledig mogelijke werking één dezer dagen, en dus net op tijd en met de nodige risico’s, te installeren.

Daarnaast wordt met de leverancier van wifi op Schiphol geprobeerd het aantal wifi-punten in de bibliotheek te verhogen van één naar drie, voor een betere performance van de iPads. De filmpjes willen nog wel eens haperen. Ook andere verbeteringen t.a.v. de iPads zullen de komende dagen nog worden doorgevoerd.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: