jump to navigation

Rustiger vaarwater 17 september 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Ik besloot mijn vorige bericht met de opmerking dat er ondanks de geslaagde opening geen tijd is om achteruit te leunen, maar sinds begin deze maand is het werk rond Airport Library gelukkig wel minder intensief geworden. Een paar ontwikkelingen, om een idee te geven waar we mee bezig zijn:

-De ambtenaar bij OCW heeft onze concept-subsidieaanvraag voor 2011 en 2012 ontvangen.

-Er zijn in samenspraak met de mensen van Schiphol afspraken gemaakt over een aantal kleine aanpassingen aan de inrichting en bewegwijzering van de bibliotheek.

-Op 16 september heeft er een flink artikel over Airport Library gestaan in de International Herald Tribube, de “global edition of The New York Times”. Onder de fraaie titel “An unlikely santuary of books” heeft dit artikel weer een behoorlijke publiciteitsboost op met name Amerikaanse websites in gang gezet. Ik zag onder meer een artikel onder de titel “The airport with a library (in civilized Holland of course)”. Veel artikelen op sites over reizen en luchtvaart hebben als strekking dat Schiphol al een hele goede, prettige en innovatieve luchthaven is en er nu wéér iets moois bij heeft. 

-Geregeld is dat op 13 januari 2011 een medewerker van Rhyl Library, Museum and Arts Center Airport Library komt bezoeken.

-Intern bij ProBiblio zijn afspraken gemaakt over de inzet van mensen voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de technologie (m.n. de iPads).

-Het projectplan Airport Library 2011 is, samen met nog 30 andere projectplannen, door de programmaboard besproken. De board bestaat uit een achtkoppige vertegenwoordiging van Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheekdirecteuren en de directeur van ProBiblio, die samen de richting van de innovatie van de gezamenlijke bibliotheken bepalen. Over het projectplan is de opmerking gemaakt dat het van belang is dat het reguliere bibliotheekwerk de vruchten plukt van de innovaties van Airport Library. Gisteren hoorde ik van onze grootste iPad-kenner in huis dat hij al met een andere collega in overleg is over de toepassing van de iPad in een nieuwe voorziening voor kinderdagverblijven, gericht op leesbevordering. Wordt dus al aan gewerkt.

-Jan David Hanrath gaat voorstellen doen voor het aanpassen van de website die op de iPads draait om de muziek en filmpjes te preseneren. De website moet meer een iPad-look&feel krijgen.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: