jump to navigation

500 media-uitingen in 29 landen 25 september 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Publiciteit

Het aantal van 500 media-uitingen is bereikt. De afgelopen dagen is er weer een aantal bijgekomen. Schiphol is door Britse zakenreizigers uitgeroepen tot beste Europese luchthaven en de directeur die de prijs in ontvangst heeft genomen heeft daarbij Airport Library genoemd.

Er is inmiddels in ieder geval in de volgende 29 landen aandacht voor Airport Library geweest: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Rusland, Wit-Rusland, Litouwen, Roemenië, Groot-Brittannië, VS, Canada, Brazilië, Peru, Dominicaanse Republiek, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Indonesië, Zuid-Afrika, Koeweit, India en Pakistan.

Subsidieaanvraag 2011

Deze week is de definitieve subsidieaanvraag voor Airport Library in 2011 naar OCW gestuurd. De plannen voor 2011 sluiten naadloos aan bij het speerpunt van OCW: de digitale bibliotheek. De boekencollectie zal dit jaar al haar volle omvang bereiken, maar de digitale collectie moet nog worden uitgebreid. De mogelijkheden van de iPad en TankU worden nog lang niet ten volle benut. De contacten met verschillende contenleverende partners lopen al, maar de resultaten daarvan zullen we vooral in 2011 zien.

Apparatuur

Intussen werken we ook aan het verbeteren van het functioneren van de iPads. De afgelopen weken hebben we gemerkt dat we in technisch opzicht nog te kwetsbaar zijn. De kennis zit vooral bij één collega en die was de afgelopen weken door ziekte niet of beperkt inzetbaar. Daardoor hebben we niet daadkrachtig kunnen reageren op problemen die zijn ontstaan doordat bezoekers van Airport Library er alles aan doen om internet en/of e-mail te bereiken, terwijl die niet toegankelijk zijn. Het lukt ze niet, maar ze laten de iPad zó achter dat een volgende bezoeker er niet mee aan de slag kan. 

Op verschillende manieren pakken we de problemen nu aan. Gisteren zijn op alle iPads de instellingen gewijzigd, waardoor bezoekers die internet willen bereiken eerder worden tegengehouden. Vandaag worden er stickers op de iPads geplakt die duidelijk maken dat de iPads alleen toegang bieden tot muziek en filmpjes over Nederlandse cultuur en geen toegang bieden tot internet/e-mail. Bovendien is de website die de content op de iPads presenteert anders ingedeeld, waardoor de pagina’s met filmpjes sneller volledig op het scherm verschijnen. Ongeduldige bezoekers hadden de neiging om het laden van een pagina niet af te wachten en alweer een volgende actie in te zetten, met als gevolg dat de iPad  stokte. En tenslotte zullen we natuurlijk  de kennis over meer collega’s verspreiden.

Morgen wordt gecontroleerd of de gewijzigde instellingen de situatie verbeterd hebben. Maar we wetem dat er ongetwijfeld binnenkort weer iemand zal zijn die een omweg weet te vinden en ons daarmee uitdaagd ook die weg af te sluiten.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: