jump to navigation

Diversiola 21 oktober 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Nieuwe partners

Het ziet er naar uit dat we er voor Airport Library weer twee nieuwe partners bij hebben: het Nationaal Archief en het Nederlands Fotomuseum. Beide instellingen hebben tijdens het eerste gesprek enthousiast gereageerd en maakten duidelijk dat ze begrijpen wat de bedoeling en mogelijkheden zijn. Ze komen nu zelf met een voorstel voor hun bijdrage aan de collectie. Het fotomuseum hebben we onder meer om boeken gevraagd. De huidige collectie is te klein in vergelijking met de grote belangstelling die er voor fotografie is.

Persaandacht

Deze week mochten we een fotograaf van het Engelse tijdschrift Monocle (affairs, business, culture & design) ontvangen en een student van de School voor Journalistiek, die voor haar opleiding een achtergrondartikel over Airport Library gaat schrijven. Nog elke week worden we benaderd met het verzoek om meer informatie en/of foto’s  te leveren of het verzoek een bezoek aan de bibliotheek te leveren om haar met eigen ogen te zien. De fotograaf van Monocle bevestigde nog eens dat Airport Library zeer fotogeniek is, met name door de fraaie verlichting in de kasten.

De stroom van internetaandacht is inmiddels behoorlijk geluwd: er komen wekelijks nog maar enkele nieuwe artikelen bij. De teller staat nu op 550 media-uitingen uit 30 landen.  

 

Strips

De stripboeken die onlangs aan de collectie zijn toegevoegd worden zeer gewaardeerd. Het aantal is nog beperkt, maar we vinden de strips overal in de bibliotheek en het zitgebied achter de bibliotheek terug. We hebben onze leverancier, de stripwinkel Lambiek in Amsterdam, gevraagd actief op zoek te gaan naar meer titels.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: