jump to navigation

Mr. Watson 3 december 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library, Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Persaandacht Monocle-prijs

Helaas is het persbericht over de “Monocle-prijs” (zie vorig bericht) nauwelijks door de Nederlandse media overgenomen. Waarschijnlijk is het magazine Monocle te onbekend is Nederland. Alleen de websites van VOB en InformatieProfessional, van enkele van de partners van Airport Library en een aantal sites uit de reiswereld hebben we gehaald. In totaal zo’n vijftien vermeldingen.

Wel hebben we Airport Library deze week  aangemeld voor de IFLA Marketing Award. Als middel om de Nederlandse Openbare Bibliotheek te profileren en – naar wij hopen – per jaar zo’n 200.000 bezoekers te trekken, is Airport Library als een marketingactie te beschouwen. De aanmeldingsprocedure kostte niet veel tijd en wie weet levert het weer extra bekendheid op.

Mr. Watson

Een curieus voorval. Gisteravond werd ik door het Regiecentrum van Schiphol gebeld. Ondanks de waarschuwingstekst op de iPads had de Engelsman Watson zijn e-mailbox geopend en was vast komen te zitten. Omdat hij zo niet wilde weglopen, had hij een floormanager aangesproken die op haar beurt contact had opgenomen met het Regiecentrum waar technische problemen kunnen worden gemeld.  Na drie kwartier was het een technicus niet gelukt de mailbox te sluiten. Ik kon melden dat het een kwestie is van resetten. Nu hebben we dat resetten natuurlijk niet te gemakkelijk gemaakt, dus vroeg het Regiecentrum  mij om telefonisch instructie te geven. Tot mijn verbazing werd ik doorverbonden met de heer Watson zelf, die nogal paniekerig overkwam. Ondanks mijn instructies lukte het resetten hem niet – hij had alleen een haarspeld tot zijn beschikking, terwijl een stevig dun staafje (bijvoorbeeld een verbogen paperclip) nodig is – en hij gaf mij de floormanager, met wie ik overeenkwam dat de iPad werd ingepakt totdat wij ‘m resetten. Daarna kreeg ik nog de heer Watson aan de lijn die vertelde dat hij wel voldoende gerustgesteld was met de afgesproken procedure.

Tsja, we hebben hem nog zo gewaarschuwd.

Fotografie

Fotografie is één van de best lopende onderdelen van de collectie. Bij gebrek aan een inhoudelijke partner zijn we in juli begonnen met een zelf samengestelde collectie met boeken over fotografen die we zelf kenden. Nu we samenwerken sinds kort met het Nederlands Fotomuseum is het eerste resultaat een uitbreiding van de collectie met veertig titels die door dit museum zijn aanbevolen.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: