jump to navigation

“Wow”, zei ze 17 december 2010

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: ,
trackback

Weblogs en tweets

Twee van de airportlibrarians, de medewerkers van ProBiblio die de bibliotheek op Schiphol bezoeken voor allerlei frontofficetaken, doen met regelmaat verslag van hun belevenissen via hun blog en twitter. Gisteren had Ria Smith (Librarylingo) een hele fraaie tweet:

“Are you the librarian?”, vroeg een klein meisje. “Yes, I am”, zei ik trots. “Wow”, zei ze toen.

Als dit meisje nog eens bibliothecaris wordt, is Airport Library geslaagd.

De andere bloggende en twitterende airportlibrarian is Jeanine Deckers. Een aantal van haar belevenissen lees je onder meer in deze post op haar weblog Ten aanval.

Bezoekers tellen

Enkele van de airportlirarians hebben de opdracht tijdens hun dienst gedurende een bepaalde tijdspanne het aantal bezoekers te tellen. Ik was er afgelopen woensdag rond 9u30 en telde 87 bezoekers in een uur. Dat is op een haar na één bezoeker per vierkante meter bibliotheekoppervlak. Ik telde er nog niet zoveel.

En aan het grote aantal boeken, met name over Nederlandse fotografen, dat ik uit de zitgebieden achter de bibliotheek moest ophalen, kon ik zien dat het een wilde nacht was geweest.

Korea

Deze week heeft het 32e land zich gemeld waarin Airport Library (pers)aandacht krijgt. Uit Korea – ik neem aan Zuid-Korea, maar dat blijkt niet uit het mailbericht – is het verzoek gekomen om voor een reismagazine foto’s te leveren. We vragen altijd een exemplaar van het nummer waarin het artikel verschijnt, dus we zijn benieuwd …

Plug-in Bibliotheek

Op de Bibliotheek Tweedaagse die op 9 en 10 december in Maastricht plaasvond, is de  Plug-in Bibliotheek getoond. In dit kleinschalige, flexibele bibliotheekconcept zijn ook iPads opgenomen. Ik ben er blij mee dat er nu gebruik gemaakt kan worden van innovaties die in Airport Library zijn toegepast: een fraaie, goed functionerende  iPadhouder en een manier om de iPad te gebruiken als openbaar medium door het doorvoeren van een aantal specifieke instellingen in het besturingssysteem. Dit sluit aan bij één van de doelstellingen van Airport Library: innovaties opleveren die ook toepasbaar zijn in het “reguliere” bibliotheekwerk.

Met de Plug-in Bibliotheek worden in 2011 twee pilots gedaan, in Rotterdam-Zuidwijk en Gouda-Goverwelle. ProBiblio verzorgt de begeleiding en de provincie Zuid-Holland levert een flinke investeringssubsidie. Voor meer informatie over de Plug-in Bibliotheek zie de website van ProBiblio en  H2 interactive.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: