jump to navigation

The Weird Library Competition 13 januari 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: , ,
trackback

May we have your vote please?

The Huffington Post, de gerenommeerde en eigenzinnige Amerikaanse internetkrant, heeft sinds gisteren een “Weird Library Competition”. Bezoekers van de site kunnen scores geven aan de twaalf genomineerde bibliotheken. And guess what: Airport Library is één van de twaalf! Ik nodig je uit een kijkje te nemen – ter lering én vermaak – en een eerlijk oordeel te vellen. Voor een hoge score moet een bibliotheek trouwens niet alleen weird zijn, maar ook awesome. Laat dat laatste woord nou opvallend vaak voorkomen in de positieve reacties in het digitale gastenboek van Airport Library … Eén dag na de start van de competitie staat Airport Library op de vierde plaats.

The Huffington Post nam in september al een bericht over de opening van Airport Library op, dus ze kenden ‘m al.

Bezoek uit Wales …

Vandaag hebben we een bibliothecaresse van Rhyl Public Library uit Noord-Wales ontvangen. Al snel na de opening liet ze weten graag een kijkje te komen nemen. Het was een enthousiaste dame, die echter een somber beeld schetste van haar bibliotheek: medewerkers mogen in werktijd geen sociale media gebruiken en voor het bezoek aan Airport Library heeft ze een vrije dag moeten nemen! Wat ze van mijn verhalen over Airport Library met name mee naar Wales terugneemt is het belang van een goed netwerk van partners die hun bijdrage aan de bibliotheek leveren. Volgens Beverley Kirkham zijn Britse bibliotheken daar in het algemeen niet sterk in.  Ze had ook veel belangstelling voor “bibliotheekvormen” als stationsbibliotheek, Plug-in bibliotheek, Bibliotheek van 100 talenten en de Bibliotheekclub.

… en Den Haag

Vorige week ontvingen we Ap de Vries, directeur van de VOB. Hij was nog niet eerder in de gelegenheid Airport Library te bezoeken. Het was een zinnig bezoek, omdat hij vooraf zijn twijfels bleek te hebben gehad over het doel en het belang van Airport Library.  Die twijfels hebben we kunnen wegnemen en hij heeft zijn inzet toegezegd bij onze inspanningen om minder afhankelijk te worden van de subsidie van OCW en daarvoor op zoek te gaan naar een grotere financiële bijdrage van de bij Airport Library betrokken culturele instellingen.

Twee vitrines

Vandaag zijn ook twee kleine boekenkasten omgebouwd tot afsluitbare vitrines. Het gaat om twee kasten die achter het museum, onze buur, zijn geplaatst en daarom ietwat los staan van het hart van de bibliotheek. Met de vitrines kunnen we ingaan op het aanbod van KB en Nationaal Archief om bijzondere materialen in Airport Library ten toon te stellen.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: