jump to navigation

Lelystad en Bonn 13 februari 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags:
trackback

Lelystad

Via twee wegen hebben we contact over een mogelijke bibliotheken in de buurt van Lelystad. Het ene contact loopt via het bedrijf dat het plan heeft gemaakt om het Aviodrome op Airport Lelystad-Almere te vernieuwen. Het Aviodrome moet uitgroeien tot een kennis- en belevingscentrum over luchtvaart, met een aantal functies voor meerdere doelgroepen. In dit centrum is ook een bibliotheek is bedacht. De directeur van het bedrijf dat het plan heeft gemaakt, was onlangs in Airport Library op bezoek en heeft ons vorige week de plannen getoond.

Het andere contact loopt via de Openbare Bibliotheek Lelystad, die is gevraagd mee te denken over een bibliotheek in een groot business park dat bij het genoemde vliegveld wordt aangelegd, Airport Garden City, en ons heeft gevraagd een rol te spelen. Jan Gommer, directeur van de OB Lelystad, opperde al eerder het idee voor een bibliotheek in Batavia Stad, het grote fashion outlet centre bij Lelystad met jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers.

Het gaat dus om zeer verschillende locaties, waar de bibliotheek ook  verschillende functies zal moeten vervullen. Interessant!

Bonn

Ook is er contact met UNFCCC, de Klimaatorganisatie van de VN. Het secretariaat en het conferentiecentrum verhuizen naar het oude Rijksdag-gebouw in Bonn. De verantwoordelijke voor de bibliotheek die daar zal komen, zag Airport Library in de Travel Top 50 van Monocle – zie eerder bericht And the winner is … – en werd geinspireerd. Via een lid van de Tweede Kamer en OCW heeft hij contact met ons opgenomen om antwoord te krijgen op een aantal specifieke vragen. Net als bij de belangstelling van mensen van het te vernieuwen informatiecentrum van het hoofdkantoor van Renault vorig jaar is het een mooi gevoel dat we met Airport Library andere partijen inspireren. Vooral het open karakter van Airport Library en de daarmee samenhangende toegankelijkheid spreekt aan.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: