jump to navigation

OMG!! 17 februari 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: ,
trackback

National Public Radio (VS)

Een mooi verhaal: van de redactie van de Marketing Library Services Newsletter, over de marketing van Amerikaanse bibliotheken, kwam gisteravond het verzoek binnen om een artikel te schrijven dat onder meer het antwoord geeft op de vraag “hoe we het voor elkaar hebben gekregen om in de VS zoveel publiciteit voor Airport Library te krijgen”. Op zich al een soort compliment: omdat we daarvoor bijna niets specifieks  hebben gedaan moet het wel in de kracht van het idee zitten. dat is tenminste mijn aanname.

Maar wat is zo sterk: de redacteur had haar verzoek net gemaild of er gebeurt iets waarover ze direct in een tweede mail op (stereo)typisch Amerikaanse wijze schrijft: “OMG!! My husband just came home and told me that, while driving home, he heard an interview w/ Dick van Tol on our NPR, National Public Radio station!! I’ll be eager to hear how he managed to get that kind of MAJOR publicity. Congratulations!!!” (Even voor de niet-verstaanders: OMG staat voor Oh my God.)

Het interview is twee weken geleden opgenomen voor het programma The World, dat wordt uitgezonden door ruim 280 Amerikaanse publieke zenders en dagelijks 2 miljoen luisteraars heeft. Op de website van The World kun je de radioreportage horen en een kort filmpje bekijken.

Schiphol TV

Schiphol TV heeft onlangs een aardig filmpje over Airport Library gemaakt. Het geeft een indruk van hoe de bibliotheek er uitziet en Jeanine Deckers, verantwoordelijk voor de collectie, vertelt erover. En de toevallig tijdens de opnamen aanwezige airportlibrarian Ria Smith figureert als bezoeker. Op de website van Schiphol is het filmpje inmiddels meer dan 850 keer bekeken. Maar indrukwekkender is dat het filmpje ook wordt vertoond op het enorme beeldscherm voor de ingang van Schiphol. Jeanine zag zichzelf en maakt er een foto van.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: