jump to navigation

Airport Library nr. 2 16 maart 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: ,
trackback

Het was voor ons een spannende vraag: waar verschijnt de tweede luchthavenbibliotheek. In de veronderstelling dat de plannen voor London Heathrow het meest concreet waren, zijn we verrast door Taoyuan International Airport in Taiwan. Dáár is op 9 maart “the world’s first in-transit e-library” geopend. Slimme profilering: het helpt om op een bepaalde manier te kunnen te zeggen de eerste te zijn.

De e-library op Taoyuan Airport biedt zo’n 400 Engelse en Chinese titels om ter plaatse op iPads en e-readers te lezen, maar er zijn ook 2000 fysieke boeken aanwezig. De e-books worden niet uitgeleend. Onduidelijk is of er voor bepaalde thema’s is gekozen, zoals Nederlandse cultuur het thema van de bibliotheek op Schiphol is.

Onduidelijk is ook, en daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar, in hoeverre de partijen die de Taiwanese luchthavenbibliotheek hebben opgezet, het Institute for Information Industry en een duty-freeshop, zich hebben laten inspireren door onze Airport Library. Proberen we nog achter te komen. Ze wisten  in ieder geval al vóór de opening dat Airport Library bestaat, want anders hadden ze zich niet “the world’s first in-transit e-library” genoemd.

Aardig is dat met de publiciteit rond de opening van de bibliotheek op Taoyuan Airport, onder meer een overstapluchthaven voor reizigers tussen Noord-Amerika en Zuid-oost Azië met jaarlijks 17 miljoen passagiers – ter vergelijking: Schiphol heeft er ca. 45 miljoen – ook weer aandacht wordt besteed aan Airport Library op Schiphol.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: