jump to navigation

Airport Library nr.2 vervolg 24 maart 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: , ,
trackback

Op mijn poging om in contact te komen met de mensen achter de e-library op Taoyuan Airport – zie vorig bericht – is nog niet gereageerd. Maar intussen komen we via andere wegen meer over deze bibliotheek te weten. Mijn collega Jeanine Deckers spreekt erover in haar weblog Ten aanval, refereert daarbij aan een verslag van een journalist die ter plaatse is geweest en verwijst ook naar een verzameling foto’s van de bibliotheek.

Interessantst vind ik hoe anders de luchthavenbibliotheek in Taiwan tot stand is gekomen: gedreven en gefinancierd door de bloeiende apparatenindustrie in dat land. De bedoeling lijkt om vooral de apparatuur te laten zien, het gaat niet in eerste instantie om de inhoud. Wij hebben gemerkt hoe kwetsbaar die apparatuur kan zijn; het stelt me dan ook gerust dat er ook in de e-library van alles nog niet naar wens werkt.

Een Russische reissite spreekt trouwens met de komst van Airport Library en de Taoyuan e-library al van “een trend van de laatste jaren”.

Wikipedia

Het was me nog niet opgevallen, maar zowel in de Nederlandse als Engelse Wikipedia staat Airport Library nu genoemd in het artikel over Schiphol. Enige wens: welke collega met bewerkingsbevoegdheid verandert in de Engelse versie de zin

“The 300-square-foot (28 m2) library offers e-books and music by Dutch artists and composers that can be downloaded free of charge to a laptop or mobile device” in:

“The 1000-square-foot (90 m2) library offers Dutch literature, books and videos about Dutch culture and music by Dutch musicians. Videos can be downloaded free of charge to a mobile device”.

Vrijwilligers?

Beroemd bezoek

Noreena Hertz, de Britse econoom en antiglobalist, heeft Airport Library gezien. Ze twitterde: “Nice sight for travel weary eyes – a library in an airport!” en biedt haar 13.764 volgers ook een foto aan.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: