jump to navigation

De Bibliotheek op het station: volg de proef 28 augustus 2011

Posted by Dick van Tol in Stationsbibliotheek.
Tags:
trackback

Een jaar na de opening van Airport Library begint met dit bericht een nieuw verhaal op dit weblog, dat van de Bibliotheek op het station. De bedoeling was om pas met de officiële opening op 21 september naar buiten te treden en tot die tijd in de luwte proef te draaien. Maar de media zijn de stationsbibliotheek in Haarlem razendsnel op het spoor gekomen en dus is er geen reden meer om met berichten op dit weblog te wachten.

Doel van de berichtgeving op dit weblog is om belangstellenden in detail over  de Bibliotheek op het station te informeren. Het gaat om een proef die voor het gehele Nederlandse bibliotheekwerk duidelijk moet maken of de stationsbibliotheek een goed middel is om nieuwe leden te werven en bibliotheekgebruik onder bestaande leden te vergroten. En dus is het in ieder geval voor een aantal bibliotheken interessant om de ervaringen en resultaten van deze proef te volgen. En Vlaamse belangstellenden zijn natuurlijk ook welkom.

Ik zeg hierbij toe dat ik in alle eerlijkheid verslag zal doen en dus ook zal berichten over de tegenvallers en missers. Maar bedenk ook dat ik zes jaar bij de voorbereidingen betrokken ben geweest, heel blij ben dat het er eindelijk van gekomen is en enthousiast ben over de eerste vestiging op station Haarlem. Dat zal de berichtgeving misschien toch wel eens wat kleuren.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: