jump to navigation

Airport Library nr. 3 10 september 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: ,
trackback

Ook de derde luchthavenbibliotheek staat in Taiwan. Na de opening van de Airport e-Library op Taoyuan International Airport in maart van dit jaar – zie mijn bericht “Airport Library nr.2” – is in juni op Songshan International Airport de Airport Intelligent Library geopend. (Merk op hoe de twee hun best doen op net even anders te heten.)

Grappig is dat de luchthavenbibliotheek op Songshan veel meer lijkt op onze eigen Airport Library. Waar de e-Library op Taoyuan vooral een showcase is van de Taiwanese computerindustrie is de bibliotheek op Songshan een etalage van Taiwan als geheel. De directeur van de openbare bibliotheek van Taipeh, exploitant van de luchthavenbibliotheek, geeft in een interview met The Taipei Times ook aan dat ze een voorbeeld aan Airport Library Schiphol hebben genomen.

Toch pakken ze zaken weer anders aan: de collectie is veel groter – 10.000 banden, waaronder reisgidsen, taalgidsen en boeken over cultuur – en het is een uitleenbibliotheek! Sterke koffie. De bibliotheek is ook onbemand en gebaseerd op zelfbediening.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: