jump to navigation

Six minutes of fame 19 september 2011

Posted by Dick van Tol in Stationsbibliotheek.
Tags: ,
trackback

Op televisie

De Bibliotheek op het station heeft de televisie gehaald. Afgelopen donderdag, 15 september, trad schrijver dezes op in KoffieMAX, een ochtendpraatshow van Omroep MAX. Leuk om eens mee te maken, maar de enorme vluchtigheid van het medium heb ik nu aan den lijve ervaren. En ook geleerd: maak je belangrijkste punt in de eerste zin van je antwoord, want grote kans dat je geen kans krijgt voor een tweede zin. Ze hebben belangstelling voor je onderwerp – ik wil zelfs geloven dat Myrna echt enthousiast over het idee is – maar vervolgens willen ze er zo weinig mogelijk tijd aan besteden, zo krijg je het gevoel. Je gaat aan tafel zitten en voordat je het weet mag je weer weg. Vreemd is alleen dat als je de opname bekijkt die haast helemaal niet opvalt. Blijkbaar ben je als kijker gewend aan in haast opgenomen beelden en is die haast nodig om de aandacht van de kijker vast te houden. Zes minuten op tv is voor de kijker dus eigenlijk heel lang en die tijd heeft de stationsbibliotheek toch maar mooi gekregen.

Ik ben erg blij dat er vooraf al een goed filmpje was gemaakt met een rondleiding/introductie in de stationsbibliotheek. Dit filmpje werd tijdens het gesprek getoond en maakte al veel duidelijk.

Abri-posters en flyers

Afgelopen woensdag, 14 september, zijn op verschillende plaatsen op station Haarlem grote abri-posters met reclame voor de Bibliotheek op het station opgehangen. Op 22 en 26 september worden de in dezelfde stijl gemaakte flyers op het station uitgedeeld. Het zijn promotiemiddelen die met slechts de aanpassing van de lokatie ook voor eventuele volgende stationsbibliotheken gebruikt kunnen worden.

Persuitnodiging

Afgelopen vrijdag heeft NS de uitnodiging aan de pers gestuurd voor de officiële opening van de Bibliotheek op het station op 21 september. Met NS als afzender is de kans op aandacht van de redacties wat groter. We hopen nog behoorlijk wat publiciteit te genereren. Nu hebben we wel de regie en kunnen we alle media benaderen. Bij de eerste publiciteitsgolf rond de zachte opening op 8 augustus, toen we eigenlijk nog geen publiciteit wilde en dus ook geen persbericht hebben verstuurd, hebben wat ons betreft een aantal media ten onrechte nog geen aandacht aan de stationsbibliotheek besteed. Dit geldt onder meer voor op één na alle Haarlemse weekbladen. Ook voor de gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland, de hoogste gast bij de opening, is het van belang dat er voldoende pers ter plaatste aanwezig is.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: