jump to navigation

Gardermoen 25 november 2011

Posted by Dick van Tol in Airport Library.
Tags: ,
trackback

Bezoek uit Noorwegen

Gardermoen is de fraaie naam van de internationale luchthaven van Oslo. Op woensdag 23 november was de directeur van de bibliotheekorganisatie met Gardermoen in het werkgebied  op bezoek om alle ins en outs van Airport Library te weten te komen. Zij gaat namens de Noorse openbare bibliotheken proberen een bibliotheek op Gardermoen te realiseren.

Zij heeft al contact gehad met mensen van de luchthaven en merkt dat ze nog wel wat overtuigingskracht zal moeten inbrengen. Waar Schiphol al een fase verder is, is Gardermoen nog puur commercieel ingesteld en richt zich voornamelijk op winkelvoorzieningen. Aan het idee van een bibliotheek moet men nog wennen. Ik hoop dat ze met genoeg munitie weer naar Noorwegen is teruggekeerd.

Fort Lauderdale

Op de luchthaven van Fort Lauderdale (VS) worden sinds kort door de plaatselijke bibliotheek e-books uitgeleend. Via een QR-code kunnen passagiers een e-book op hun device downloaden. Zitten wij ook al een tijdje aan te denken, maar dan zitten we natuurlijk wel weer aan oude titels vast. We zien meer in het op een andere manier gebruikmaken van de QR-techniek, bijvoorbeeld als vervanging voor het TankU-downloadscherm. We hebben besloten de TankU te vervangen door een tweede foto-expositiescherm, omdat door een juridisch conflict tussen leverancier DOK Delft en producent Encage de TankU al maanden op zwart doet staan. We hebben daarom tot onze spijt een besluit moeten nemen.

Nederland Leest

Met een financiële bijdrage van NBD Biblion zijn we dit najaar begonnen met een activiteitenprogramma rond de landelijke leesbevorderingsacties. Zo vond in oktober in Airport Library de Kinderboekenweek Afterparty plaats en was er op 11 november een actie rond Nederland Leest. Alleen al de plek maakt van elke actie iets bijzonders, weten we nu. Al die verschillende mensen met hun verhalen en de opvallende bereidheid om ze te vertellen. Klik hier voor een kort verslag met dito filmpje.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: