jump to navigation

Tweede Stationsbibliotheek Haarlem? 15 februari 2013

Posted by Dick van Tol in Stationsbibliotheek.
trackback

Winkel_1

De Bibliotheek op het station Haarlem bevindt zich aan de westzijde van station Haarlem, het gemakkelijkst te bereiken via de westelijke doorgang. Maar er zijn ook veel treinreizigers die via de oostelijke doorgang het station ingaan of verlaten. Die reizigers komen niet in de buurt van de Stationsbibliotheek en weten in veel gevallen nog niet van het bestaan van deze bibliotheek af.

Om daar wat aan te doen, hebben we de NS gevraagd of we een leegstaand winkelpand in de oostelijke doorgang, in de hal aan de achterzijde, mochten beplakken met een foto van de meest in het oog springende boekenstelling van de Stationsbibliotheek. Hiermee verwijzen we reizigers naar de plek waar de echte Stationsbibliotheek is.

Eergisteren is de levensgrote foto van 6 x 2,5 meter aangebracht. Toen ik er gisterochtend even langs liep, zag ik een man geconcentreerd naar de titels van de boeken kijken.

De plek van de “nepbibliotheek” is mooi: naast de Etos, tegenover de AH to Go en naast kaartenautomaten. We kunnen de kunnen de ruit kosteloos gebruiken totdat er een nieuwe huurder voor het pand is gevonden.

Vanwege het ludieke karakter van de promotieactie wordt-ie al opgepakt door een aantal lokale en regionale media.

Tegelijkertijd hebben we ook een aantal reclame-affiches op het station hangen, met name weer aan de oostkant van het station. Voor die affiches hebben we een prachtige foto van het stationsbibliotheekgebouw gebruikt, die je ook op onze Facebookpagina ziet.


Outdoor

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: